13.4.2011

Hierontaa ja agilityä

Buddy kävi tiistaina kolmannen kerran nautiskelemassa Maaritin hieronnasta Koirasportin tiloissa. Vieläkin selästä löytyi jumipisteitä, sellaisia vanhoja, syvällä olevia, niitä samoja, joita on tässä jo pari edellistä kertaa yritetty availla. Mukava kuitenkin, ettei selkä ainakaan pahemmaksi mennyt raskaan viikonlopun seurauksena: kävimme siis kisaamassa ensin lauantaina kaksi agirataa Jyväskylässä, seuran omassa hallissa Jat-tilassa, ja sunnuntaina toiset kaksi rataa Pieksämäellä.
Lämmittelyistä pidettiin kisapäivinä hyvää huolta ja toppamantteli pysyi visusti päällä, aurinkoisesta +8 asteen kelistä huolimatta :). No, tuuli oli kyllä aika vilpakka noina päivinä.


Tiistai-iltana sitten treenailtiin Nokson kanssa kahden viikon tauon jälkeen.
Noksollahan on agilityn suhteen ylikuumenemisongelmaa. Nyt sain sen halliin ja lähtöpisteeseenkin todella kivasti rauhallisessa mielentilassa nakilla imuttaen ja nakkeja syöden. Eka treenikertakin meni hyvin, mutta sen jälkeen Nokso malttamattomana karkasi lähdöstä liikkeelle ennen lupaa ja jouduin palauttamaan sen takaisin lähtöön ja siitä lähti kuumuminen..
Kun yritin kurvissa vekittää ja ehtiä kunnolla viemään koiraa edeltä käsin, niin Nokso alkoi tuossa mielentilassa tiputtaa rimoja ihan urakalla, pari siivekettäkin kaatui siinä hötäkässä. Huomattiin, että Nokso ei kestä yhtään jätättämistä, sen pieni pää ei kestä jäljessä oloa, vaan se sinkoaa hirmu kiireellä mun perään.
Otettiin sitten tuo kurvi kääntämällä koira ihan eri kautta koko hyppy, tämä rauhoitti tilannetta ja saatiin viimein onnistunut suoritus. Sen jälkeen mentiinkin hetkeksi rauhoittumaan ja otettiin tämän jälkeen vielä tuo ongelmallinen kurvi rauhoittuneessa mielentilassa sillä alkuperäisellä tavalla vekittäen.

Lopuksi kun jäi vielä aikaa, taputeltiin etutassuilla puomin ylösnousua. Huomasin sitten, että Nokso on siinä todella paljon kiinni minussa: se tuijottaa minua (jopa niin paljon, että menee puomille ihan vinossa), eikä myöskään osaa itsenäisesti hakeutua puomille ilman mun liikettä. Nyt siis kovasti puomin ylösnousukontakti-treeniä!

Ei kommentteja: